Om oss

Drammen har rike teatertradisjoner. Allerede tidlig i 1770-årene hadde byen et dramatisk selskap som spilte teater til hygge og glede for seg selv. De tre første teaterhusene ble bygget til selskapets eget bruk. At drammenserne var tidlig teaterinteressert er åpenbart, når vi vet at bare teaterselskapet i Christiania er eldre enn Det dramatiske selskap i vår egen by.

Union Scene

Union Scene stod ferdig som kulturhus i 2008 og er en av Norges mest særpregete kulturlokaler. Union fremstår som en av landets mest aktive rock- og konsertscener.

Lokalene har en historie som papirfabrikk fra 1908. Huset ligger på Grønland i Drammen og har Comfort Hotel Union Brygge som nærmeste nabo. Drammens Teater ligger kun i 4 minutters gange over Ypsilon bro.

Drammens Teater

Drammens Teater med sitt nåværende utseende er fra 1870. Arkitekt var Emil Victor Langlet (1824 – 1898), som også tegnet Stortingsbygningen. Teatret ble modellert over pariserteatrene Porte St. Martin og Châtelet. Teatret ble det første «moderne» teaterhus i landet og ble regnet som et av de vakreste i Norden. 

Drammens Teater ble totalt ødelagt av en påsatt brann i 1993. Allerede dagen etter bestemte styret i Foreningen Drammens Teater at Teatret skulle gjenoppbygges i samme stil, basert på ytterveggene – som stod igjen. Den 8. februar 1997 ble et helt nytt teater, fullt av tradisjoner fra det gamle, åpnet av Kongen og innviet av en stolt drammensbefolkning. Det klassiske uttrykket er kombinert med topp teknikk.